Auditorier, Showrooms og Sale

Storskærme – mikrofonsystemer – teleslyngeanlæg

Når forholdene bliver større…

er det kraftigere udstyr, der skal i spil, da der er flere tilskuere der skal kunne se og lytte til det indhold der bliver præcenteret. En typisk størrelse vil være omkring 200-300″ afhængigt af lokalet. Grundet størrelse, sætter det naturligvis et større krav til det udstyr der bliver brugt, set i forhold til et mindre mødelokale. Nogle af de aspekter man være opmærksom på, beskrives under de forskellige punkter længere nede.

Projektor eller storskærms-LED?

En projektorløsning vælges stadig oftest, hvis I ønsker en stor billede-størrelse og en lav driftsøkonomi. I dag findes projektorer med en meget høj billedekvalitet, og som kræver mindre vedligeholdelse end for få år tilbage, hvor en almindelig projektor-pære typisk havde en levetid på få år. I dag vil man oftest bruge Laser/LED projektorer til de store lokaler, da vedligeholdelsen er mindre end førhen, og man får et klart og meget skarpt billede i hele levetiden. Fordelen er også, at opstartstiden er meget kort og støjniveauet er lavt. Så generelt er en projektorløsning den mest prisvenlige løsning til de store lokaler.

En storskærms-LED-løsning vælges oftest hvor der ønskes meget lys. Det kunne være til udendørs brug, hvor lys-indfald er en stor faktor. Storskærmene er meget lys-stærke og de kan bygges fra ca. 100″ og op til flere hundrede kvadratmetre.

Kraftig projektor

Linse

Kraftig laser-projektor

Kraftige projektorer

En projektor til et stort mødelokalet “bygges” til installationen. Dvs. at der er mange flere placeringsmuligheder end med en traditonel projektor. 

Følgende faktorer er primært afgørende for hvilken projektor vi vælger til en aktuel opgave: Først fastlægges den ønskede billede-størrelse og kvalitet ud fra rummets størrelse og brug. Herefter analyserer vi lysindfaldet i rummet – både hvad angår lys fra vinduer og belysning. Dernæst vurderer vi projektorens placering i forhold til lærredet, og til sidst ser vi på de tilslutningskrav og ekstra-features I ønsker til den aktuelle installation.

Oftest monterer vi projektoren i et loftbeslag, hvori ledningerne kan skjules, så løsningen fremstår på en visuelt ordnet måde. Hvis I ønsker en meget diskret løsning, kan der monteres en motoriseret loftlift. Her ”gemmes” projektoren væk over loftet, og kommer kun til syne under brug. En sådan løsning kan både vælges for at bevare rummets arkitektoniske udtryk, men er også aktuel i lokaler der er plaget af tyveri. I nogle installationer kan det også være en mulighed at skjule projektoren bag en væg, hvor der kun er lavet hul til objektivet.

Vi samarbejder med førende leverandører indenfor projektorer, såsom Hitachi, Panasonic, Epson og Digital Projection m.fl.  og har stor erfaring i at finde den rette projektor til mange typer installationer – lige fra mindre møderum til store konferenceinstallationer

Hvilket lærred:

I større lokaler såsom auditorier, showrooms og større sale, bliver der typisk brugt lærreder på 200-300″.  Jo større et lærred bliver, jo mere kræver det af kvaliteten, konstruktionen og ikke mindst mekanikken, der skal føre lærredet op og ned, at få et godt resultat. Store lærreder i en dårlig kvalitet kan se pæne ud i starten , men begynder efter kort tid at lave lodrette folder, hvilket efter få måneder ses tydeligt på billedet. Derfor er det vigtigt at beregne og tage stilling til hvilket udstyr der kræves i en given situation. Et Tab-tension lærred vil være den bedste løsning når lærrederne bliver store.

Lærreder kan fås i mange varianter og kvaliteter. Først lidt om kvaliteten. Selve kvaliteten af lærred-dugen har stor betydning for billedkvaliteten. Et ellers flot og skarpt billede, fra en super projektor, kan blive væsentligt forringet af et lærred i ringe kvalitet – hvilket desværre ofte ses, da projektorens opløsning og lysstyrke ofte bliver det eneste parameter, der ligges vægt på ved køb af en samlet installation. Selve kvaliteten af dugen, samt dens linære udspændthed og regelmæssighed, burde vægtes ligeså højt.

Rulle-lærred med motor: Kassetten kan være synlig, men vælges i mange tilfælde som en indbygget version, hvor lærredet bliver indbygget i loftet, således det skjules når det ikke er i brug. Et rullelærred er den mest enkle form for lærred, hvor dugen kun er fastgjort foroven i kassetten og ikke ”afstivet” i siderne. Dette kan bevirke at lærredet i nogle tilfælde kan komme til at folde let. Et rullelærred med motor bruges når I ønsker at sikre en stabil op/ned-kørring, eller en skjult installation af kassetten i loftet.

Rulle-lærred med ”tab-tension”: Rulle-lærreder kan købes med en ”tab-tension”-funktion. Her er monteret nogle snore, der gør at dugen bliver spændt ud i siderne, samtidig med at den kører ned. Herved sikrer man en mere plan og udspændt billedflade, hvilket øger billedkvaliteten væsentligt på rulle-lærredet. Desværre er der flere såkaldt “tab-tension”-lærreder på markedet, som faktisk ikke er det – vi forhandler dog kun de”ægte” af slagsen…

Ramme-lærred: Et rammelærred består typisk af en alu-ramme, der er betrukket med sort lysabsorberende stof. Selve lærredet bliver udspændt i rammen og fastgjort til denne, hvilket sikrer I får et stramt og ensartet lærred-areal. ​Et rammelærred bruges oftest hvor I ønsker en biograflignende oplevelse med god ramme-kontrast til billedet.

Vi forhandler lærreder fra bl.a. Lissau og Projecta.

Rulle-lærred

Skjult loft-kasette

Ramme-lærred

Tab tension

Tab tension bagside

Fjernbetjening

Typisk fladskærm

Vægbeslag med tilt

Chief vægbeslag

Valg af storskærm

Ved valg af en skærmløsning, skal størrelsen af skærmen først fastsættes – storskærme fås fra 100″  og op til flere hundrede kvadratmetre i dag. Vi kan udregne den helt korrekte størrelse til den aktuelle skærm I ønsker – størrelsen er afhængig af afstand fra tilskuerne til skærmen, samt hvad der skal vises på skærmen – om det er Excel, Powerpoint eller filmvisning skærmen skal bruges til.

Storskærme kan monteres typiske på væg eller nedhængt fra loftet.

Vi forhandler kun skærme der er godkendt til at blive brugt i EU, dvs. vi overholder alle EU krav om CE herunder EMC, RoHs.

Den gode lyd…

I det store lokale er det ekstra vigtigt at lyden prioteres højt, så alle kan høre hvad der bliver sagt og afviklet.  Undersøg hvad jeres behov er – og lad os hjælpe med at vælge det rigtigt setup. På den måde, kan I få en klar og tydelig mikrofonlyd der er nem at forstå – og højttalere, der kan afspille musikken fra f.eks. en ny reklamefilm, så den opleves så god som den er produceret til.

For det er vigtigt at være grundig, når I skal vælge lyd til jeres nye installation. En højttaler er ikke bare en højttaler – nogle er primært skabt til talegengivelse – andre til musikgengivelse. Nogle højttalere har en stor spredning og rækkevidde – andre en kort og mere specifik spredning og rækkevidde. Rummets udformning og møblering har også stor betydning for valg af højttalere. Vi har stor erfaring i lydgengivelse, og samarbejder med adskillige producenter, hvilket sikrer at vi kan tilbyde jer den mest optimale lydløsning til den givne installation til en god pris. Til mere avancerede installationer, bruger vi specialiseret audio-måleudstyr til optimering af placering og indstilling af højttalersystemer. Vi forhandler bl.a. højttalerne fra JBL, Genelec, Bose, Mackie, Electro Voice, og er bl.a. godkendt som autoriseret Sennheiser Professionel Partner.

Genelec højttaler til mindre møderum

Forskellige styles

Sennheiser trådløs mikrofon

JBL højttaler, tekst

Autoriseret Sennheiser Professionel Partner

JBL højttaler, tekst

AKG headset

JBL højttaler, tekst

Neets betjeningspanel

Neets paneler i kabelkanal

Installation

Bordbrønd med stik

Lille bordbrød

Betjening…

Hvorfor skal I vælge et separat betjenings-system? I får en installation der fungerer hver gang, og som virker som dét, det er programmeret til – både når det gælder lyd og billede. Hvis I ønsker, kan der også styres gardiner og lys – ja, det er næsten kun fantasien der sætter grænsen.

Ét tryk, og I kan udføre mange funktioner på én gang: Tænde projektor, vælge det rigtige input, køre lærredet ned, dæmpe lyset og skrue lyden op – for bare at komme med nogle foreslag.

Overvej derfor at få et separat betjeningssystem, næste gang jeres installation skal optimeres. Det er meget hurtigt tjent hjem igen, da oppetiden i lokalet bliver meget højere; gentagne stressende fejlsøgninger decimeres og brugerne føler sig mere trygge med betjening af udstyret.

Betjeningssystemet kan være som knapper i et panel eller som en mindre touchskærm – lige med det design og firmalogo I ønsker. Man kan også vælge en version hvor man bruger en smartphone eller en tablet.

Vi forhandler flere forskellige betjeningssystemer. Neets er en af vores foretrukne, da det er dansk, klippestabilt og er økonomisk rentabelt – og kan bruges i ca. 80 % af de installationer, hvor der ønskes et betjeningssystem. I større systemer kan der med fordel anvendes Crestron.

VIL DU I DIALOG

Har du spørgsmål eller brug for et godt råd, så hjælper vi dig gerne. Bare udfyld formularen eller giv os et ring.

ADRESSE

Egetoften 2, 3660 Stenløse

TELEFON

40 55 84 12

EMAIL

mail@fauth.dk